ua en ru

Кабмін має намір заохочувати облавтодори за оперативний перехід на систему закупівель ProZorro

Кабмін має намір заохочувати облавтодори за оперативний перехід на систему закупівель ProZorro Фото: Володимир Гройсман

Гройсман заявив, що дорожнє господарство України виводять із "стану коми"

Кабінет міністрів України має намір заохочувати облавтодори за оперативний перехід на систему закупівель ProZorro. Про це сьогодні в ході засідання Кабміну заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вже ніхто зараз не заважає "Укравтодору" і облавтодорам перейти на систему ProZorro. Не давайте їм час до першого серпня, - раніше. Хто перейде раніше, ми будемо його підтримувати, а хто буде затягувати цей процес, ми зробимо йому прискіпливий аудит і за результатами цього аудиту розберемося, як хто робить закупівлі", - сказав він.


"Зараз ми виводимо дорожнє господарство зі стану коми. Десятиліттями його туди штовхали... Крім того, кошти, які інвестували туди, використовувалися сумнівно, не завжди доходили до доріг", - заявив Гройсман.

Також Гройсман заявив, що всіх, хто несумлінно ставиться до виконання робіт, потрібно відчужувати, змінювати.

"Я дуже хотів би, щоб при збільшенні фінансування у сім разів, обсяг робіт був виконаний в десять разів більше. Я вважаю, що це можливо. Тільки питання належної організації, контролю й сумлінності, тому що всі їздять по тих дорогах, які ремонтують, і якщо хтось щось десь краде йому потрібно... Ви знаєте, що з ними треба робити. Їх потрібно карати всіх, хто несумлінно ставиться до виконання робіт, їх потрібно усувати, змінювати і на цьому ставити крапку", - додав він.

При цьому Гройсман пообіцяв, що Дорожній фонд буде запущений в 2017 році.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МЕРТ почав підготовку агентів ProZorro для регіонів.