ua en ru

Перехід до гнучкого курсу гривні підвищить конкурентоздатність вітчизняних товарів, - Мінекономіки

Перехід Національного банку України до політики гнучкого курсоутворення підвищить конкурентоздатність вітчизняної продукції.

Перехід Національного банку України до політики гнучкого курсоутворення підвищить конкурентоздатність вітчизняної продукції, посиливши тим самим позиції українських експортерів на зовнішніх ринках, та стане додатковим фактором економічного зростання. Про це повідомив в.о. першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта під час брифінгу, передає прес-служба міністерства.

За його словами, утримання протягом тривалого періоду курсу національної валюти на фактично незмінному рівні призвело до зниження конкурентоздатності українських підприємств як на внутрішньому, так і зовнішніх ринках.

"В даних умовах Мінекономрозвитку вітає рішення Національного банку України щодо запровадження гнучкої курсової політики. Про це давно велися дискусії і це рішення нарешті було прийнято. Цей крок є логічним і він, перш за все, вплине на експортерів, посиливши їх позиції на ринках традиційних країн-партнерів України", - зазначив Максюта.

Крім того, він підкреслив, що це рішення покращить умови ведення бізнесу для українських виробників на внутрішньому ринку, позбавивши імпортні товари цінової переваги.

Також, на його думку, таке рішення Нацбанку може бути додатковим стимулом для інвесторів відкривати виробництво саме в середині країни.

"Цінова перевага на внутрішньому ринку, яку отримає продукція, вироблена в Україні, буде важливим сигналом для інвесторів для того, щоб налагоджувати виробництво продукції саме в Україні", - впевнений Максюта.