ua en ru

Переговори щодо врегулювання ситуації на Донбасі захистять українців від матеріальних наслідків війни, - Медведчук

Озвучена днями прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком сума збитків від бойових дій на Донбасі у розмірі 8,1 млрд грн - це ще не межа. Таку думку у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" озвучив лідер руху Віктор Медведчук.

"Бойові дії тривають, і ніхто не давав оцінок, у скільки обійдуться можливі руйнування. А вони можуть виявитися набагато серйознішими ніж нинішні", - зазначив він.

Політик повідомив, що бої за Донецьк, Луганськ, Макіївку, Горлівку спричинять у 7 разів більший збиток, ніж взяття Слов'янська, і на відновлення потрібно 57 млрд грн, тобто понад 5 млрд дол. Таким чином загальна сума збитку складе вже 65 млрд грн.

"Такі збитки - сума колосальна. Адже взяти ці гроші нізвідки. Європа не розщедриться, значить, потрібно буде урізати соціальні програми і включити друкарський верстат. А інфляційний податок доведеться платити всім, в тому числі і тим, хто мріє про війну до переможного кінця, і тим, хто, не маючи друзів і близьких в зоні бойових дій, не особливо замислюється, як війна торкнеться їх особисто", - підкреслив Медведчук.

За словами лідера "Українського вибору", припинення вогню і перехід у стадію переговорів щодо виходу з кризи захистять українців від подальших матеріальних наслідків війни.