ua en ru

Переговори у "нормандському форматі" треба продовжувати, - постпред Німеччини в ООН

Переговори у "нормандському форматі" треба продовжувати, - постпред Німеччини в ООН Фото: Крістоф Гойсґен (twitter.com/tdalvarez)

Дипломат звинуватив Росію у порушенні "режиму тиші"

Переговори у так званому "нормандському форматі" треба продовжувати, "в усякому разі, доти, доки в нас не з'явиться ефективніший план". Про це на полях Мюнхенської конференції з питань безпеки заявив постійний представник Німеччини в ООН Крістоф Гойсґен, передає DW.

За його словами, головною проблемою є недотримання Росією домовленостей; зокрема, щодо режиму припинення вогню, запровадженого через 72 години після підписання мінських угод.

"У той час Росія намагалася взяти під контроль місто Дебальцеве та його околиці. (...) Росіяни та їхні союзники-бойовики продовжили воювати, поки місто не перейшло під їхній контроль", - зазначив Гойсґен.

Дипломат зазначив, що це спричинило недовіру Києва до Мінських домовленостей.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Чехії Мартін Стропніцький під час зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним у рамках 54-ї Мюнхенської конференції заявив, що Чехія підтримує територіальну цілісність України та збереження режиму санкцій щодо Росії.