ua en ru

Переголосовувати прийняті закони немає підстав, - ПР

Переголосовувати за прийняті вчора Верховною Радою України закони немає підстав.

Переголосовувати прийняті вчора, 16 січня, Верховною Радою України закони немає підстав. Про це сьогодні на прес-конференції заявив народний депутат від фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Я можу Вам сказати, що ні один закон не є недоторканним. Кожен закон після його прийняття, після того, коли ми отримуємо правові підстави, коли ми отримуємо результати його роботи, безумовно, повинен коригуватися, але для переголосування ...немає ніяких підстав. Все у відповідності з тим, що відбулося під час голосування в парламенті, коли були зроблені кричущі порушення законодавства регламентного, коли були зроблені спроби захопити будівлю і не давали працювати державній установі, ми працювали у відповідності з регламентом. Пан Єфремов, голова ПР сказав, що все це підтверджується підписами депутатів", - зазначив Колесніченко.

Колесніченко пояснив, чому парламентська більшість 16 січня, голосувала за законопроекти підняттям рук.

"Проект бюджету ми голосували без обговорення, тому що не було такої можливості. При цьому цей проект закону і всі решта були внесені профільними комітетами, всі документи були на руках у депутатів, порядок денний не затверджувався, тому твердження, що щось було зроблено без повістки дня...не відповідає дійсності. Кожне питання перед тим, як голосувати було винесено на обговорення, пропонувалося внести його до порядку денного, його вносили в порядок денний і після цього голосували", - сказав Колесніченко.

Натомість нардеп Володимир Олійник стверджує, що згодом деякі статті законів можуть бути лібералізовані.

"Питання йде про внесення змін... потрібно окремі статті.. лібералізувати", - зазначив Олійник.

Нагадаємо, верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон закликала Президента України Віктора Януковича переглянути прийняті закони та привести їх у відповідність з міжнародними зобов'язаннями України.