ua en ru

Зґвалтування в Кагарлику: відділ поліції продовжує роботу

Зґвалтування в Кагарлику: відділ поліції продовжує роботу Фото: поліція (npu.gov.ua)

Посаду тимчасово виконуючого обов'язки голови відділу поліції зайняв Дмитро Литвин

Переатестація працівників Кагарлицького відділу поліції триватиме близько двох місяців. Раніше Кагарлицький відділ поліції був реорганізований після скандалу зі зґвалтуванням жінки місцевими поліцейськими.

Про це РБК-Україна повідомила прес-секретар Національної поліції Київської області Віталіна Грохольська.

"Кагарлицьке відділення поліції працює в штатному режимі, незважаючи на те, що керівництво відсторонено від виконання обов'язків. Особовий склад виведений під позаштат. Замість відстороненого керівництва призначений в. о. з числа працівників управління поліції області. Триватиме комплексне службове розслідування", - заявила Грохольська.

Вона зазначила, що розслідування триватиме місяць. Також буде проведена атестація всіх працівників особового складу Кагарлицького відділення поліції.

"Звичайно, переатестація може тривати 2 місяці. Але це жодною мірою не впливає на правоохоронну діяльність підрозділу", - уточнила Грохольська.

За її словами, після звільнення попереднього керівника відділу Сергія Панасенка, виконуючим обов'язки голови Кагарлицького відділення поліції призначений Дмитро Литвин.

"Зараз він тимчасово виконуючий начальника Кагарлицького відділу поліції. Він вчора був призначений. А він, Дмитро Литвин, знаходився і знаходиться на основній посаді помічника начальника головного управління Нацполіції в Київській області", - додала вона.

Нагадаємо, у ніч з 23 на 24 травня в Кагарлику двоє поліцейських зґвалтували жінку, після чого було прийнято рішення про реорганізацію відділу.

Сьогодні, 26 травня, двом поліцейським з Кагарлика повідомили про підозру у зґвалтуванні.