ua en ru

Після переатестації кількість правоохоронців в Києві скоротиться на 10%

Після переатестації кількість правоохоронців в Києві скоротиться на 10% Фото: частину правоохоронців скоротять

Міліціонери, який пройдуть переатестацію, зможуть зберегти роботу

Після переатестації кількість співробітників правоохоронних органів міста Київ скоротитися на 10%. Про це РБК-Україна заявив начальник штабу ГУМВС України в м. Києві Юрій Деревяга, передає кореспондент РБК-Україна.

"Взагалі, на скільки я знаю, відсотків на 10 десь буде скорочення", - повідомив він.

За його словами, ті співробітники, які пройдуть переатестацію і захочуть працювати в поліції, будуть призначені на посади.

"Так, як нам сказали, ті працівники міліції, які будуть відповідати вимогам, які пройдуть переатестацію, вони залишаться... і буде в них бажання працювати в поліції, вони, звичайно, будуть призначені на ці посади. Ті працівники, які або самі не хочуть, або з якихось причин не пройдуть цю переатестацію, вони будуть звільнені за скороченням штатів", - сказав Деревяга.

Разом з тим, він уточнив, що поки що йому невідомо, яким чином буде проходити сама переатестація.

"Так детально я не можу сказати. Тому що зараз, мабуть, у міністерстві розробляються, і скажімо, умови цієї атестації. І буде визначено - потім нам буде передано", - зазначив начальник штабу.

Нагадаємо, 7 листопада в Україні набирає чинності закон про Національної поліції. У зв'язку з цим починається процес переатестація міліції в поліцію. Процес переатестації почнеться з Києва та Київської області.