ua en ru

У Пентагоні всупереч словами Трампа заявили про можливі постачання зброї курдам

У Пентагоні всупереч словами Трампа заявили про можливі постачання зброї курдам Фото: Пентагон (uk.wikipedia.org)

Трамп на зустрічі з лідером Туреччини пообіцяв припинити поставки зброї курдам

В Пентагоні після повідомлень, що президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп на зустрічі з лідером Туреччини Реджепом Ердоганом пообіцяв припинити поставки зброї курдам, заявили, що розглянуть це питання з точки зору можливості здобути перемогу над терористичної угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ). Про це заявив журналістам представник Пентагону Ерік Пахон, передає Reuters

"Ми буде розглядати майбутні коригування військової підтримки, що надається нашим курдським партнерам, в тій мірі, яка не буде суперечити планом завдати воєнної поразки ІДІЛ і стабілізувати ситуацію, не допустивши повернення ІДІЛ", - сказав Пахон.

Раніше, 25 листопада, президент Туреччини Ердоган повідомив, що під час телефонної розмови з Трампом почув від свого колеги обіцянки припинити постачання винищувачів сирійським курдам і що в Анкарі вважають загрозою безпеки. За словами Ердогана, Трамп віддав відповідні вказівки своїм підлеглим.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр країни Туреччині Біналі Йилдирим перед своєю поїздкою до Великобританії в аеропорту імені Ататюрка в Стамбулі заявив, що Туреччина очікує від США негайного припинення співпраці з партією сирійських курдів "Демократичний союз".