ua en ru

У Пентагоні пояснили, як виконують Будапештський меморандум по Україні

У Пентагоні пояснили, як виконують Будапештський меморандум по Україні Фото: Майкл Карпентер прокоментував оборонну підтримку України

У США вважають достатньою військову підтримку України

Військова допомога Сполучених Штатів Америки Україні - це частина виконання Будапештського меморандуму. На цьому наголосив заступник помічника міністра оборони США Майкл Карпентер в інтерв’ю "Голосу Америки".

"Ми досить багато зробили у військовій сфері. Ми працюємо у напрямку, щоб американські військові з’явилися в Україні у контексті підтримки безпеки", - зазначив він, відповідаючи на питання, чи США дотримуються своїх зобов’язань за Будапештським меморандумом.


"Ми надали понад 600 мільйонів доларів для підтримки безпеки України з початку конфлікту. І ми запустили дуже велику і, як виявилось, дуже успішну навчальну програму в Україні, щоб навчати і Національну гвардію, і ЗСУ. Я думаю, ця допомога матиме довготривалий та суттєвий вплив на реформу оборонної галузі і посилить боєздатність українських збройних сил. Я думаю, в цьому плані ми впорались непогано", - додав Карпентер.

Він також запевнив, що Пентагон продовжуватиме підтримувати українську армію, допоки Україна стоятиме на шляху реформ.

Нагадаємо, раніше у США сенатор-республіканець від штату Теннессі Боб Коркер підтримав постачання летальної зброї в Україну.