ua en ru

Пентагон представить Трампу варіанти відповіді на атаки на саудівські НПЗ

Пентагон представить Трампу варіанти відповіді на атаки на саудівські НПЗ Ілюстративне фото (Pixabay.com)

Військові дії проти Ірану можуть перерости в повномасштабний збройний конфлікт

Пентагон представить сьогодні, 20 вересня, президенту Сполучених Штатів Америки Дональду Трампу різні варіанти відповіді на атаки на нафтові об’єкти саудівської компанії Saudi Aramco. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на американську редакцію "Радіо Свобода".

Как повідомляється, на нараді Ради національної безпеки в Білому домі представники Пентагону назвуть список цілей в Ірані, за якими можуть бути нанесені удари з повітря.

При цьому, Пентагон також попередить Трампа про те, що військові дії проти Ірану можуть перерости в повномасштабний збройний конфлікт.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що керівництво Ірану пригрозило застосуванням сили в разі військової конфронтації після того, як Сполучені Штати і Саудівська Аравія звинуватили його в атаці на саудівські нафтові об'єкти.

Крім того, арабська коаліція на чолі з Саудівською Аравією почала військову операцію на півночі від єменського порту Ходейда у відповідь на атаку на нафтопереробні об’єкти Saudi Aramco. Відповідальність за атаки взяли на себе хусити.