ua en ru

Пентагон витратив 500 млн доларів на тренування сирійських повстанців у 2015

Пентагон витратив 500 млн доларів на тренування сирійських повстанців у 2015 Фото: Пентагон планував навчити п'ять тисяч сирійських повстанців

Міноборони США закрило програму по тренуванню сирійських опозиційних сил, так як вона не принесла відчутних результатів

Міністерство оборони США закрило торішню програму з підтримки і тренуванні сирійських опозиційних сил, яка коштувала Пентагону 500 мільйонів доларів і не принесла очікуваних результатів. Про це пише журнал Foreing Policy.

За даними видання, програма почалася навесні 2015 року і передбачала навчання п'яти тисяч повстанців до кінця року, однак через дезертирство і нападів з боку інших воєнізованих груп, була навчена і билася проти угруповання "Ісламська держава" лише жменька бійців.

"Ми говоримо про чотирьох або п'яти (бійців)", - сказав генерал армії США Ллойд Остін, виступаючи на слуханнях у комітеті з питань збройних сил сенату США.

"Програма виявилася набагато меншою, ніж очікувалося", - підтвердила представник відомства Крістін Уормут, зазначивши, що всього проходили підготовку від 100 до 120 осіб.

Програма, вартістю 500 мільйонів була закрита в жовтні, йдеться в повідомленні Foreing Policy.

В 2016 році міноборони США зі схвалення президента Барака Обами ввела в дію нову програму з підтримки сирійської опозиції, зазначає видання.

Нагадаємо, в лютому Пентагон запросив 582 млрд дол загального фінансування на майбутній фінансовий рік для вирішення низки загроз і викликів, які можуть зберігатися протягом наступної чверті століття.