ua en ru

Пентагон планує бомбардувати Сирії протягом трьох днів

Пентагон планує наносити масовані ракетні удари по Сирії протягом трьох днів. Про це пише газета Los Angeles Times.

Як повідомили чиновники у міністерстві оборони США, Пентагон готується до більш тривалого, ніж планувалося спочатку, бомбардування Сирії: після важкого шквалу ракетних ударів, будуть нанесені удари по об'єктах, які вціліли після відкритих залпів, а також по тих, які не вдалося з першого разу знищити.

Плани про нанесення інтенсивних атак протягом трьох днів відображають зростаючу впевненість Білого дому і Пентагону у тому, що США необхідно більше вогневої потужності, щоб завдати навіть мінімального збитку силам Президента Сирії Башара Асада, які були розкидані на протязі останніх двох тижнів, повідомили чиновники.

Два американських офіцери заявили, що розширений перелік цілей Білого дому в останні дні збільшився на більш, ніж 50 позицій.

У Пентагоні зараз розглядають можливість використання бомбардувальників ВПС на додаток до п'яти військових кораблів, які зараз патрулюють східну частину Середземного моря, для запуску крилатих ракет класу "повітря-поверхня" ракет за сотні миль від берега та поза діапазону сирійських ППО.

Сирія також знаходиться в межах діапазону удару групи авіаносців в Червоному морі, яка включає в себе один крейсер і три есмінця. Всі здатні стріляти крилатими ракетами.