ua en ru

Пентагон звинуватив Росію в "бряцании" ядерною зброєю

Пентагон звинуватив Росію в "бряцании" ядерною зброєю Фото: міністр оборони США звинуватив Росію в "брязканні" ядерною зброєю

У США відзначили погіршення відносин з Росією, в тому числі через її вторгнення в Україну

Москва "рухається назад в часі" зі своїми воєнноподібними діями і "брязканням" зброєю, які змушують збільшувати американські військові сили на східному фланзі НАТО. Про це заявив міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ештон Картер.

"Ми не прагнемо зробити Росію ворогом. Але не сумнівайтеся: ми захистимо наших союзників, законний міжнародний порядок і сприятливе майбутнє, що він дає нам", - сказав Картер на церемонії призначення нового голови Європейського командування збройних сил США і командувача військами НАТО в Європі.


Картер зазначив погіршення відносин США з Москвою за багатьма напрямами, у тому числі і вторгнення Росії в Східну Україну, анексію Криму в 2014 році і, як назвав це міністр оборони США, російські спроби залякати своїх балтійських сусідів - країни, які США домовилися захищати, адже вони також є членами НАТО.

"Ядерне брязкання зброєю Москви викликає тривожні питання до російських лідерів про їх прихильність стратегічній стабільності, про повагу ними норм незастосування ядерної зброї", - сказав Картер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія заблокувала заяву Ради безпеки ООН по ракетних випробувань КНДР.