ua en ru

Пенітенціарна служба спростувала інформацію про втечу засуджених з колонії під Києвом

Пенітенціарна служба спростувала інформацію про втечу засуджених з колонії під Києвом Фото: інформація про втечу засуджених з колонії під Києвом не підтвердилася

В колонії виникла сутичка, наразі ситуація в установі контрольована

Державна пенітенціарна служба України спростувала інформацію про втечу засуджених з колонії під Києвом. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДПтС України.

"ДПтС України офіційно повідомляє, що 20.07.2016 близько 20 години під час прибуття засуджених до Ірпінського виправного центру управління ДПтС України в м. Києві та Київській області (№ 132) із контрагентських об’єктів заступником начальника цієї установи з нагляду і безпеки та оперативної роботи Шепелєм А.Л., відповідно до інструкцій, було здійснено огляд засуджених з метою виявлення у них заборонених предметів", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, у ході огляду засуджених, співробітнику колонії здалося, що один із них перебував під дією наркотичних речовин.

"До останнього було застосовано фізичну силу, що викликало обурення основної маси засуджених. Вони зібралися біля чергової частини та висловили невдоволення шляхом побиття вікон", - повідомили у відомстві, зазначивши, що масову непокору засуджених вдалося припинити.

Після цього із засудженими було проведено роз’яснювальну роботу, здійснено перевірку наявності їх на своїх місцях та здійснено команду "Відбій".

"Усі особи, які відбувають покарання в Ірпінському виправному центрі (№ 132), перебувають на місці! Втечі засуджених не допущено", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що засудженому щодо якого було застосовано фізичну силу було надано медичну допомогу, наразі він перебуває в установі, госпіталізації не потребує.

"За даним фактом проводиться службова перевірка. Про дану подію повідомлено відповідні правоохоронні органи. Ситуація в установі контрольована", - констатують у відомстві.

Нагадаємо, вчора ввечері повідомлялося про втечу 50 засуджених з колонії під Києвом.