ua en ru

Пенітенціарна служба України: Луценко не виказував скарг на стан здоров'я чи побажань щодо надання йому меддопомоги

Державна пенітенціарна служба України повідомила, що вчора, 19 жовтня п.р., після повернення з судового засідання до Київського СІЗО Юрій Луценко був оглянутий черговим лікарем установи. Скарг на стан здоров'я чи побажань щодо надання йому медичної допомоги екс-міністр не виказував. Сьогодні при ранковому обході медперсоналом слідчого ізолятора Луценко скарг на стан здоров'я також не виказував, йдеться в повідомленні пенітенціарної служби, опублікованому на сайті служби.

Стан здоров'я Луценка продовжує перебувати під контролем медперсоналом Київського СІЗО. Він проходить курс лікування, рекомендований комісією МОЗ України.

Раніше повідомлялося, Печерський районний суд Києва відхилив клопотання адвоката колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка про зміну йому запобіжного заходу - утримання під вартою.

Суд не знайшов підстав для задоволення цього клопотання і розцінив аргументи адвокатів про новіх докази невинності Луценко невагомими. Суддя продовжив допит свідків, зокрема, колишнього глави апарату міністра внутрішніх справ Володимира Шаповала.

Адвокат Луценка Олексій Баганець заявив клопотання про зміну запобіжного заходу Луценко, спираючись на те, що свідки заявили в суді, що на них чинився тиск в ході попереднього слідства.

Нагадаємо, екс главу МВС Юрія Луценка звинувачують у незаконному оформленні людей на роботу, в порушеннях пов'язаних з виділення житла.