ua en ru

Печерський суд дозволив затримання глави Міноборони РФ Шойгу

Печерський суд дозволив затримання глави Міноборони РФ Шойгу Фото: Сергій Шойгу

Постанова оскарженню не підлягає

Печерський районний суд Києва дозволив затримати главу Міністерства оборони Російської Федерації Сергія Шойгу. Про це йдеться у відповідному рішення суду.

Шойгу інкримінують злочини проти основ національної безпеки України

"Клопотання заступника начальника слідчого відділу управління з розслідування злочинів проти основ національної безпеки України, світу, безпеки людства і міжнародного правопорядку Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України Ткаченко АМ., погоджене з прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтриманою державним обвинуваченням у кримінальних провадженнях слідчого відділу управління з розслідування злочинів проти основ національної безпеки України, світу, безпеки людства і міжнародного правопорядку Головної військової прокуратури Крининым ІСт., про дозвіл на затримання підозрюваного з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою - задовольнити", - йдеться в повідомленні.


Як наголошується, суд дає дозвіл органу досудового розслідування на затримання підозрюваного з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

"Затримана особа на підставі ухвали слідчого судді не пізніше 36 годин з моменту затримання повинна бути звільнена або доставлена до слідчого судді, суду, який постановив ухвалу про дозвіл на затримання з метою приводу", - йдеться в повідомленні.

Постанова втрачає законну силу 26 лютого 2017 року або до цієї дати з моменту приводу підозрюваного або відкликання ухвали прокурором. Рішення оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, 22 серпня Генеральна прокуратура України повідомила про підозру міністра оборони Російської Федерації Сергія Шойгу і ще 17 високопоставленим чиновникам.