ua en ru

Печерський суд заарештував рахунки компанії батька нардепа Рибалки

Печерський суд заарештував рахунки компанії батька нардепа Рибалки Фото: Сергій Рибалка

Компанія "Снек Експорт" входить до складу корпорації S.Group, засновником якої є Сергій Рибалка

Рахунки компанії "Снек Експорт" (Дніпро), яка належить батькові депутата Верховної Ради, голови парламентського комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергія Рибалки з фракції Радикальної партії Олега Ляшка (РПЛ), були заарештовані 5 квітня Печерським районним судом. Про це повідомляють українські ЗМІ з посиланням на відповідні матеріали суду.

Як повідомляється, рахунки компанії "Снек Експорт" арештовані в банках "Восток", "Укрексімбанк", "ПриватБанк" та у банку "Фінансова ініціатива".

Відзначимо, компанія "Снек Експорт", а також "Чиста планета" і "Продекспорт-2009" входять до складу корпорації S.Group, засновником якої є народний депутат від РПЛ Сергій Рибалка.

Виробничі майданчики компаній, що входять в групу S.Group, розташовані в Дніпропетровській та Чернігівській областях. Їм належать торгові марки: Snekkin, "Козацька слава", "Мій рибалка", Semki, "Мачо", KartoFan, Red, Fantasy, Fantee.

Нагадаємо, раніше Генеральна прокуратура України провела більше 30 обшуків на території Київської області, міста Києва, Дніпропетровської області, міста Дніпра та міста Одеси по справі груп компаній S.Group, засновником якої є нардеп Сергій Рибалка.

Зокрема, повідомлялося, що в ході досудового розслідування перевіряється причетність посадових осіб головного управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області на сприяння керівникам і власникам приватизованих підприємств (група компаній S.Group) в організації і використанні механізму ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Передбачається, що ухилення від податків здійснювалося шляхом надання вказівок працівникам структурних підрозділів, у приховуванні виявлених фактів незаконної господарської діяльності, формування витрат для зареєстрованих товариств на суму понад 127 млн гривень. Повідомлялось, що в результаті цього було незаконно сформовано податковий кредит з ПДВ на загальну суму 21,2 млн гривень.