ua en ru

Печерський райсуд порушив права Тимошенко, позбавивши її права на останнє слово, - адвокат

Печерський райсуд порушив права екс-премьер-міністра Юлії Тимошенко, позбавивши її права на останнє слово. Про це під час брифінгу після засідання суду повідомив адвокат Юлії Тимошенко Миколай Сірий, передає кореспондент РБК-Украина.

"Результатом цього процесу було безпрецедентне порушення право Юлії Тимошенко на оголошення останнього слова. Вона була позбавлена останнього слова і суд пішов до нарадчої кімнати, так і не з'ясувавши, що вона хоче сказати. Ми просили фактично сьогодні три години робочого часу для того щоб поспілкуватись і сформувати позицію і в понеділок з ранку оголосити останнє слово, але суд позбавив Юлію Володимирівну цього і таким чином в черговий раз підтвердив, що даний процес немає жодного відношення до чинного кримінально-процесуального законодавства", - сказав Сірий.
Також адвокат Юлії Тимошенко Юрій Сухов зазначив, що вирок не обов'язково буде винесено 11 жовтня, а це може бути і пізніше.
"Або це буде 11 числа починаючи з ранку, з 9 години, або це буде інша наступна дата. Тобто, раніше не повинно бути проголошено, тому що захист і обвинувачення має якось планувати свої дії ... а пізніше це припустимо", - заявив Сухов.

Нагадаємо, раніше суддя Родіон Кірєєв надав колишньому прем'єр-міністру право останнього слова, а Тимошенко, в свою чергу, вимогала час для його підготовки.