ua en ru

Печерський райсуд Києва оголосив перерву в засіданні у справі Тимошенко до 19:20

Печерський районний суд Києва оголосив перерву в судовому засіданні у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко до 19:20. Таке рішення оголосив суддя Родіон Кірєєв і віддалився в дорадчу кімнату, передає кореспондент РБК-Україна.
Раніше захисник колишнього прем'єр-міністра адвокат Юрій Сухов заявив клопотання про скасування запобіжного заходу його підзахисної.
"Прошу скасувати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою Юлії Тимошенко", заявив Сухов. Адвокат підкреслив, що на сьогоднішній день відсутні причини для утримання його підзахисної під вартою.
До цього суд оголосив лист, який прийшов в канцелярію суду з Київського національного університету Шевченка. Згідно з документом, Університет просить не використовувати в судовому процесі експертизу, яку долучили до матеріалів справи раніше (висновок керівника кафедри кримінального права та кримінології університету про те, що "аналіз матеріалів справи, як вони викладені в обвинувальному висновку, показує, що в діях Тимошенко відсутній склад злочину ").
Університет послався на те, що експерти, які робили експертизу, не мали компетенції для даної експертизи.
Нагадаємо, сьогодні суд проводив допит як свідка у справі екс-керівника апарату Кабміну Михайла Лівінського.