ua en ru

Печерський райсуд Києва оголосив перерву до 12:45 для розгляду клопотання Тимошенко щодо відмови від захисників

Печерський райсуд Києва оголосив перерву до 12:45 для розгляду клопотання екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко щодо відмови від захисників. Таке рішення ухвалив суддя Родіон Кірєєв, передає кореспондент РБК-Україна.
Нагадаємо, Тимошенко сьогодні вранці через канцелярію суду подала клопотання про відмову від захисників Олександра Плахотнюка і Миколи Сірого. За її словами, відмова пов'язана з тим, що її нинішні захисники, так само, як і попередній - Микола Титаренко - не можуть повною мірою виконувати свої обов'язки по захисту через брак часу на ознайомлення зі справою.
Захисники також подали клопотання про розірвання договору з їх підзахисної.
"Вважаю і змушений констатувати, що суд зобов'язаний, в даному випадку, прийняти заяву Тимошенко про відмову від захисників і, також, вважаю і змушений констатувати, що суд повинен надати час Юлії Володимирівні для залучення нових захисників", - зазначив Плахотнюк.
На думку прокурора, відмова від захисників - свідоцтво "срежисованого сценарію затягування процесу". "Адвокат Титаренко виконував, не побоюся цього слова, взагалі якусь технічну роль ... Оскільки підсудна заявила клопотання про відмову від захисників - це її право, ми підтримуємо заявлене клопотання", - заявив прокурор.