ua en ru

Печерський районний суд ухвалив рішення на користь Лутковської у справі проти Кужель

Печерський районний суд задовольнив у повному обсяги позов уповноваженого з прав людини Валерії Лутковської щодо народного депутата України з фракції "Батьківщина" Олександри Кужель. Про це РБК-Україна повідомив керівник прес-служби омбудсмена Михайло Чаплига.

"Якраз ми їхали назад (з онлайн-конференції на сайті газети "Комсомольська правда в Україні") і стало відомо, що Печерський район суд... задовольнив її скаргу в повному обсязі... на користь пані Лутковської", - сказав Чаплига.

Варто відзначити, що раніше в ході сьогоднішньої онлайн-конференції Лутковська нагадала, що вона подала до суду на депутата Кужель через "її тверджень про те, що я корупційно зайняла посаду заступника міністра юстиції, користуючись своїми родинними зв'язками з дружиною Олександра Лавриновича (міністра юстиції України)".

"Саме ця заява стала підставою для подання мною позовної заяви до суду. Оскільки я не є родичкою Олександра Лавриновича і в даній ситуації це не оціночне судження, яке я не стала б, напевно, оскаржувати, знаючи європейські стандарти у цій сфері. Це факт, на який посилалася пані Кужель. Оскільки я точно знаю, що факт цей не правдивий, відповідно, я звернулася до суду, вимагаючи тільки одного, щоб інформація, яка була поширена, була точно також і спростована відповідачкою", - зазначила омбудсмен.

Нагадаємо також, що 19 лютого 2013 р. уповноважена ВР з прав людини Валерія Лутковська заявила, що "звернулася з позовом до суду з вимогою спростування недостовірної інформації".

Читайте також: Лутковська підписала меморандум з ОБСЄ про просування світових стандартів у сфері прав людини