ua en ru

Повінь в Україні: спостерігається підвищення рівня води в декількох областях

Повінь в Україні: спостерігається підвищення рівня води в декількох областях Фото: повінь (Сергій Костін / УНІАН)

Опубліковано попередження про підвищення рівнів води на водоймах країни

В Держслужбі з надзвичайних ситуацій попереджають про підвищення рівнів води на водоймах країни у зв'язку з повінню в Україні і надалі підтопленням в декількох областях. Про це повідомляє прес-центр ДСНС.

За даними Укргідрометцентру, 16 квітня продовжиться розвиток весняного водопілля на рівнинних річках країни з добовою інтенсивністю підвищення:

на 4- 8 см на Верхньому Дніпрі (Чернігівська обл.) з подальшим затопленням заплави;

на 2-10 см на Пслі біля м. Суми, середній та нижній течії Ворскли, у пониззі Орелі із повільним подальшим затопленням заплав (Сумська, Полтавська обл.);

на 5 - 15 см на Десні, з подальшим затопленням заплав та обтопленням територій і об'єктів, розташованих на заплаві у Чернігівській, Сумській областях та порушенням транспортного сполучення у Городнянському районі Чернігівської області.

16 квітня у верхів'ях Прип'яті буде відбуватися повільне зниження рівнів води та поступове зменшення затоплення господарських споруд і територій в окремих населених пунктах у Ратнівському районі Волинської області.

16 квітня на українській ділянці Дунаю біля м. Вилкове рівні будуть утримуватися на небезпечних відмітках 155-165 см з підтопленням незаселених ділянок міста.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, протягом 14-16 квітня продовжиться розвиток весняного водопілля на рівнинних річках країни.