ua en ru

Павленко: компанія ДПЗКУ не має права торгувати нижче ринкової ціни

Павленко: компанія ДПЗКУ не має права торгувати нижче ринкової ціни Фото: Олексій Павленко

Зерно має закуповуватися китайською стороною за ринковою ціною

ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" (ДПЗКУ) не має права торгувати нижче ринкової ціни, тому зерно має закуповуватися китайською стороною за ринковою ціною. Про це міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

"Китайський контракт ДПЗКУ - дуже складний. Він має на увазі виконання обсягів на рівні 5 млн тонн. Ми готові виконувати, але зерно має закуповуватися китайською стороною за ринковою ціною. Принципова позиція - компанія ДПЗКУ не має права торгувати нижче ринкової ціни", - сказав він.

Павленко також прокоментував китайський контракт ДПЗКУ.

"Ми є Міністерством аграрної політики і продовольства, а не ДПЗКУ. Ми не маємо права втручатися в господарську діяльність держпідприємства", - сказав він.

Також Павленко акцентував на зростанні експорту в Китай.

"У нас в двократне зростання експорту в Китай за сім місяців - у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Ви питаєте лише про один з контрактів. Якщо говорити про нього, то український уряд вирішив, що у нас не буде більше монополій, які були зі часів Віктора Януковича. Весь бізнес, який хоче працювати з Китаєм, зможе працювати з цією країною ", - сказав він, додавши, що на даний момент більше 20 компаній торгують з КНР.
Співпраця з Китаєм, за словами Павленка, дає можливості всьому ринку розвиватися.

"Ми, як міністерство, тільки допомагаємо бізнесу відкрити ринок", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в діяльності ДПЗКУ встановлено порушень на 55,2 млн дол.