ua en ru

Павленко: інвестиції в сільське господарство у 2015 році склали близько 1 млрд доларів

Павленко: інвестиції в сільське господарство у 2015 році склали близько 1 млрд доларів Фото: Олексій Павленко

МінАП планує у 2016 році збільшити інвестиції до 2 млрд доларів

Інвестиції в сільське господарство у 2015 році склали близько 1 млрд доларів Про це повідомив глава Міністерства аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко, виступаючи на звіті уряду про хід і результати виконання програми діяльності Кабміну за 2015 рік під час засідання Комітету Верховної Ради з питань економічної політики, повідомляє прес-служба МінАП.

"Інвестиційні проекти, які реалізуються в аграрній галузі, стали стимулом у створенні потужної аграрної індустрії нашої країни. Україна стверджує своє аграрне лідерство у світі разом з міжнародними партнерами", - зазначив Павленко.

Також він зазначив, що за декілька років та за наявності інвестицій Україна має можливість збільшити у рази виробництво сільськогосподарської продукції.

"У 2015 році інвестиції в сільське господарство склали близько 1 млрд доларів, плануємо їх збільшити в цьому році до 2 млрд доларів. Підписано угоду з Європейським інвестиційним банком про залучення 10 млрд грн кредитних грошей для аграріїв. Працюємо над залученням інвестицій у відновлення систем зрошення на півдні України", - додав він.

Також Павленко зазначив, що інвестиції у зростання рівня конкуренції стануть запорукою подальшого розвитку аграрного сектору та уніфікації умов для всіх гравців на ринку продовольства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Павленко планує передати на приватизацію усі держпідприємства агросектору до кінця року.