ua en ru

Президент ФФУ прокоментував розслідування махінацій в українському футболі

Президент ФФУ прокоментував розслідування махінацій в українському футболі Фото: Андрій Павелко (facebook.com/andriy.pavelko)

Павелко висловив подяку Нацполіції за злагоджену і ефективну роботу

Розслідування махінацій в українському футболі є тільки початком шляху до його очищення. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив президент Федерації футболу України (ФФУ) Андрій Павелко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні далі йде розслідування, це тільки початок шляху до очищення українського футболу", - заявив він.

Павелко висловив подяку Нацполіції за злагоджену і ефективну роботу в процесі розслідування махінацій в українському футболі.

Він також підкреслив, що покарання для кожного співучасника буде різним залежно від ступеня його причетності та сприяння слідству в подальшому.

"Цей процес вже вийшов у публічну площину, ми бачимо вже сьогодні результати перших розслідувань, але у кожного буде оцінка, як за їхнє сприяння, так і покарання для кожного гравця буде різним", - зазначив Павелко, додавши, що рішення про покарання кожного залученого в процес махінацій буде приймати Комітет етики та чесної гри ФФУ та Комітет арбітрів ФФУ.

"Буде адекватне рішення спортивними органами, які будуть приймати таке рішення", - сказав він.

У свою чергу голова Комітету з етики та чесної гри ФФУ Франческо Баранка зазначив, що вчорашні події в українському футболі дають старт новому етапу чесної гри.

"Вчора відбулося переродження українського футболу... Ця операція, зокрема, є заслугою президента Павелко, який єдиний вирішив не відвертатися від того, що відбувається в українському футболі... Також це заслуга правоохоронних органів і комітету арбітрів... Зараз буде нульова терпимість і ніякого терпіння для тих, хто помиляється або хоче помилитися, не буде", - сказав Баранка.

Разом з тим перший віце-президент ФФУ Назар Холодницький не назвав ім'я того, хто міг бути затриманий правоохоронцям у ході розслідування махінацій в українському футболі.

"Те, що я бачив з інформації ЗМІ - ми не можемо називати імен, поки йде слідство", - сказав Холодницький.

Нагадаємо, вчора, 22 травня, голова Нацполіції України Сергій Князєв повідомив, що Національна поліція України встановила близько 50 договірних матчів за участі низки професійних клубів.