ua en ru

Патруль ОБСЄ на Донбасі потрапив під обстріл бойовиків

Патруль ОБСЄ на Донбасі потрапив під обстріл бойовиків Фото: СММ ОБСЄ на Донбасі

Стріляли з автомобіля без знаків розрізнення "Лада" бежевого кольору з українськими номерними знаками, з трьома пасажирами

На Донбасі невідомі особи, проїжджаючи повз патруль СММ ОБСЄ, відкрили вогонь з автоматичної зброї. Про це йдеться в звіті СММ ОБСЄ.

Згідно з повідомленням, о 13:00 в неділю, 2 квітня, автомобіль без знаків розрізнення "Лада" бежевого кольору з українськими номерними знаками, з трьома пасажирами - чоловіками в одязі військового типу, проїжджаючи приблизно в 50 м від позиції патруля Місії, автомобіль знизив швидкість і три пасажири російською мовою вигукуючи образи на адресу СММ.

Після цього, водій узяв у одного з пасажирів автомат (АК-47) і зробив два постріли в повітря. Автомобіль продовжував рухатися на північ у напрямку до розташованого неподалік підконтрольного бойовикам н. п. Вужачку (24 км на північний схід від Маріуполя).

Після події патруль Місії попрямував до підконтрольного бойовикам н. п. Безіменне. У населеному пункті спостерігачі побачили зазначений автомобіль без знаків розрізнення, а в ньому знаходилися двоє чоловіків. Встановити, належали ці особи до групи, причетної до інциденту, не вдалося.

Нагадаємо, Порошенко дав Генштабу і Міноборони розпорядження режиму тиші з 1 квітня.