ua en ru

Патріарх Філарет переконаний, що УПЦ отримає автокефалію

Патріарх Філарет переконаний, що УПЦ отримає автокефалію Фото: патріарх Філарет (cerkva.info)

За його словами, він переконаний у цьому з 1992 року

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет переконаний, що Українська православна церква (УПЦ) отримає автокефалію. Про це він повідомив у коментарі журналістам після заходів у Києві, присвячених 32-й річниці Чорнобильської аварії, йдеться на сайті УПЦ Київського патріархату.

"Я з самого початку у 1992 році був упевнений, що в Україні буде незалежна Церква, помісна і єдина. 25 років вже пройшло, але ми сьогодні підійшли до такого моменту, коли уже іншого виходу немає, як тільки визнати автокефалію єдиної Української Церкви", - сказав глава УПЦ.

Він зазначив, що наразі багато хто сумнівається, чи буде томос про автокефалію УПЦ, чи ні.

"Я на сто відсотків переконаний, що буде! В Україні розділена Церква з’єднається і буде одна, а ті, які не захочуть приєднатися до Української незалежної помісної Церкви будуть існувати в Україні, але вже не як Українська Церква, а як Український екзархат Російської Церкви. Хто хоче служити Росії, той повинен чесно сказати, що живе в Україні, їсть український хліб, а служить російським інтересам", - зазначив патріарх Філарет.

Нагадаємо, 22 квітня повідомлялося, що Святий і Священний Синод Вселенського патріархату прийняв до розгляду звернення президента України Петра Порошенка до Вселенського патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію УПЦ.