ua en ru

Пасажири "АероСвіту" можуть відсудити від 250-350 євро за добу затримки рейсів, - Держінспекція з питань захисту прав споживачів

Голова Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів Сергій Орєхов впевнений, що за рішеннями судів громадяни, постраждалі внаслідок діяльності компанії "АероСвіт" можуть розраховувати на компенсацію завданої шкоди як мінімум 250-350 євро на добу. Про це Орєхов заявив на брифінгу в Кабінеті міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Обов'язково... За новим законом про повітряні перевезення, там дуже серйозні компенсації і наші люди повинні знати свої права і там дуже серйозні компенсації за новим законом. Цей закон набув чинності в середині 2012 р. ...На добу передбачається десь 250-350 євро компенсації (за добу затримки)", - сказав Орєхов.

Він також повідомив, що для отримання компенсації, громадянин, який постраждав від діяльності компанії "АероСвіт", має "взяти чек, взяти путівку, квиток і звернутися з позовною заявою до суду і він нарахує скільки днів". Також Орєхов зазначив, що повинна бути компенсована "на дуже серйозну суму" моральна шкода.

Читайте також: Майже всі скорочені рейси "АероСвіту" будуть відновлені протягом двох місяців, - Державіаслужба