ua en ru

Пасажиропотік до Криму щорічно збільшується на 5-15%, - турецька авіакомпанія

Авіакомпанія Turkish Airlines щороку фіксує зростання пасажиропотоку в Крим від 5 до 15%. Про це повідомив представник турецької авіакомпанії Тимур Абібуллаєв на прес-конференції в Сімферополі, передає Міністерство курортів АРК.

Він зазначив, що спочатку авіакомпанія здійснювала два рейси до Криму на тиждень. В даний час налагоджено щоденне авіасполучення. "Це загальна тенденція за пасажиропотоком туристів на всіх видах транспорту. Щорічно до Криму прибуває більше туристів, регіон стає популярнішим. Історично склалося так, що Крим знаходиться на перехресті найважливіших транспортних шляхів. Думаю, що у Криму великі перспективи. Це дуже цікавий регіон у плані культурної спадщини та природних ресурсів", - підкреслив представник авіакомпанії.

Turkish Airlines покладає великі надії на скасування візового режиму між Україною і Туреччиною. "Зараз у вартість турпутівки входить до оформлення візи. Скасування візового режиму знизить вартість путівок. Більш популярними стануть тури вихідного дня. Скасування візового режиму позначиться на пасажиропотоку туристів з Туреччини", - підсумував Абібуллаєв.

Нагадаємо, 22 грудня в ході офіційного візиту до Турецької Республіки Президента України Віктора Януковича між Кабінетом Міністрів України та Урядом Туреччини було підписано угоду про скасування візового режиму між країнами.