ua en ru

Пасажиропотік міжнародного аеропорту "Бориспіль" за півроку зменшився на 14%

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" за 6 міс. 2013 р. обслужив 3 млн 289 тис. 600 пасажирів, що на 14% менше ніж у порівнянні з відповідним періодом 2012 р.

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" за 6 міс. 2013 р. обслужив 3 млн 289 тис. 600 пасажирів, що на 14% менше ніж у порівнянні з відповідним періодом 2012 р. Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України.

"Тимчасове зниження активності зростання пасажиропотоку через головний аеропорт протягом звітного періоду пояснюється зменшенням обсягів перевезень у зв'язку із припиненням діяльності базового перевізника - авіакомпанії "АероСвіт" - на фоні активної динаміки зростання пасажирських перевезень минулого року напередодні та під час проведення Євро-2012", - йдеться у повідомленні.

Наразі в аеропорту спостерігається суттєве збільшення обсягів перевезень базової авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", проводиться робота із залучення нових авіаперевізників.

Зокрема, протягом півріччя до аеропорту "Бориспіль" почали здійснювати рейси нові авіакомпанії - Air Astana, Fly Merіdiana, Fly Georgia, Авіалінії Харкова.

Рейтинг найпопулярніших напрямків з аеропорту "Бориспіль" у першому півріччі 2013 р. очолили: Москва, Відень, Тель-Авів, Амстердам, Париж.

Державне підприємство "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" є найбільшим аеропортом України и забезпечуючи 65% пасажирських авіаперевезень України. З аеропорту "Бориспіль" понад 50 авіакомпаній здійснюють регулярне сполучення на понад 100 маршрутах по всьому світові.

Нагадаємо, Міжнародний аеропорт "Бориспіль" цієї весни перевів рейси всіх міжнародних авіаперевізників в термінал D. На обслуговування у термінал D протягом березня переведені рейси авіакомпаній "Аерофлот", EL AL, S7 Airlines, Azerbaijan Hava Yollari, Air Moldova, "Бєлавіа", Astra Airlines, Somon Air. У квітні в термінал D перевели рейси авіакомпанії Ukraine Mediterranean Airlines. Також туди переїхали авіакомпанії МАУ і "Роза вітрів". Тепер термінал D бере весь міжнародний трафік "Борисполя".

Зараз з п'яти терміналів аеропорту на виліт та приліт пасажирів функціонують три. Термінал B, з якого раніше літали міжнародні рейси, тепер здійснює перевезення в межах країни, термінал A, з якого літали внутрішні рейси і VIP-термінал C - віддані під офіси авіаперевізників. З терміналу D здійснюються рейси іноземних авіакомпаній і знаходиться VIP-зона. Найближчим часом з терміналу F будуть літати лоукости (рейси бюджетних авіакомпаній).

Нагадаємо, як раніше повідомив віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул, за перше півріччя 2013 р. у порівнянні з аналогічним періодом 2012 р. зростання пасажиропотоку через аеропорти України склало +3,5%: "Донецький аеропорт" +3%, "Київ "(Жуляни) +168%," Львів "+33%," Одеса "+19%," Сімферополь "+15%," Харків "+15%.