ua en ru

Пасажиропотік Дніпропетровського метро може бути збільшений до 106 млн чол. на рік, - Вілкул

Пасажиропотік Дніпропетровського метрополітену може бути збільшений до 106 млн осіб на рік. Про це повідомив губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул в Києві під час своєї доповіді щодо інвестиційних можливостей Дніпропетровського регіону, передає кореспондент РБК-Україна.

"Цей рік має стати переломним у продовженні будівництва Дніпропетровського метрополітену. Розморожене будівництво, ведуться гірничопрохідні роботи. Спільно з Мінфіном і Мінекономіки йде робота по залученню коштів ЄБРР і ЄІБ... Підготовлено ТО за замовленням ЄБРР (Європейського банку реконструкції і розвитку). Розрахунки показують, що проект під кредит ЄБРР у 2,5% річних на 25 років з відстрочкою виплати кредиту на 6 років самоокупний вже після добудови трьох нових станцій. Це забезпечить збільшення пасажиропотоку в 10 разів з нинішніх 10 млн осіб на рік до 106 млн осіб", - зазначив Вілкул.

За його словами, проект має велику перспективу: планується добудувати метро до Південного вокзалу і з мінімальними витратами створити ще 35 станцій. Таким чином, пасажиропотік буде збільшений ще практично вдвічі - до 205 млн пасажирів у рік, зазначив Вілкул.

Нагадаємо, 15 березня повідомлялося, що Операційна рада ЄБРР підписала рішення про надання Україні кредиту в сумі 152 млн євро на будівництво метро в Дніпропетровську. Крім того, на будівництво метрополітену в Дніпропетровську в першому кварталі 2012 г. виділено з держбюджету 14 млн грн.