ua en ru

Пашинян висунув план дій для подолання кризи у Вірменії

Пашинян висунув план дій для подолання кризи у Вірменії Фото: Нікол Пашинян (facebook.com Mir24TV)

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян представив дорожню карту для подолання кризи в країні. Він вважає, що для її реалізації потрібно провести зміни в уряді.

Про це Пашинян написав на своїй сторінці в Facebook.

Таким чином, прем'єр пропонує найближчим часом здійснити відновлення нагірно-карабахського мирного процесу в форматі співголів Мінської групи ОБСЄ. В ньому він має намір акцентувати на статус Нагірного Карабаху і пріоритетність повернення людей в місця їх проживання.

Крім того, він хоче забезпечити соціальні гарантії сім'ям загиблих військовослужбовців і громадян та відновити житлові та громадські будівлі та інфраструктуру, які постраждали під час війни на території Вірменії. Пашинян також пообіцяв провести реформу Збройних сил.

За його словами, для реалізації цих заходів знадобиться пів року. В червні 2021 року він планує виступити зі звітом про реалізацію дорожньої карти.

Нагадаємо, президент Вірменії Армен Саркісян закликав Нікола Пашиняна разом з урядом піти у відставку після того, як він підписав угоду про завершення війни в Нагірному Карабасі.

Однак Пашинян не збирається йти у відставку, про що він заявив на своїй сторінці у соцмережі. Він наголосив, що зараз його завданням є забезпечення стабільності в країні.