ua en ru

Пашинський заявив про корупційні оборудки в Міноборони і ЗСУ на мільярди доларів

Пашинський заявив про корупційні оборудки в Міноборони і ЗСУ на мільярди доларів Фото: Сергій Пашинський

За словами нардепа, бойові літаки, гелікоптери, танки продані за ціною металобрухту

Заступник керівника фракції "Народний фронт", голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський заявив про корупційні оборудки в Міноборони і ЗСУ на мільярди доларів. Про це політик розповів під час засідання Погоджувальної ради, повідомляє прес-служба "Народного фронту".

"Сьогодні корупціонери, які роками грабували державу, оголосили себе антикорупціонерами, і через своїх агентів впливу в парламенті продовжують блокувати будь-які розслідування своїх корупційних оборудок", - заявив він.

Пашинський переконаний, що однією з найбільших корупційних оборудок в Україні є "розграбування Міністерства оборони та Збройних сил України". "Йдеться про мільярди й мільярди доларів, і питання не тільки в тій землі, яку вкрадено, не в тих військових містечках, які також вкрадено – питання в бойових літаках, гелікоптерах, танках, проданих за ціною металобрухту", - уточнив він.

За словами Пашинського, майно розкрадалося протягом десятиліть, і ніхто на сьогодні не притягнутий до відповідальності. Він повідомив, що на минулому засіданні комітету з питань національної безпеки і оборони було прийнято рішення створити робочу групу щодо внесення змін у законодавство, які дадуть можливість притягнути всіх винуватців до відповідальності за крадіжки та за те, що "ЗСУ було практично знищено".

"Я інформую про це суспільство, керівництво парламенту і прошу всіх, хто зацікавиться, долучатися до нашої роботи. Також я публічно звертаюсь до керівника НАБУ пана Ситника – ми його офіційно запросили в середу на комітет для подальшої співпраці та початку роботи з повернення вкраденого майна з притягнення винних до відповідальності", - підсумував Пашинський.