ua en ru

ПАРЄ сподівається, що в санкціях щодо України не буде необхідності

В Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) сподіваються, що переговори щодо наближення України до ЄС зроблять санкції ПАРЄ щодо України непотрібними. Про це на сьогоднішній прес-конференції заявила співдоповідачка ПАРЄ щодо України, член моніторингового комітету ПАРЄ Марієтта де Пурне-Лундіне, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми дуже сподіваємося, що переговори в рамках ЄС зроблять кроки Ради Європи щодо України непотрібними", - сказала де Пурне-Лундіне, додавши: "Але є певні цінності, щодо яких ми не можемо йти на компроміси".

Вона не сказала, які саме кроки будуть вживатися ПАРЄ в разі, якщо Україна не виконає взятих на себе зобов'язань, але зазначила, що Рада Європи зосереджується тільки на свободах, в тому числі на свободі слова.

Також вона додала, що ПАРЄ занепокоєна тим фактом, що останнім часом права журналістів дещо обмежуються чинною владою, і нагадала, що дискусія щодо України сьогодні точиться не лише в економічній площині. Представниця ПАРЄ сказала, що Європу турбує також те, що нововведений цифровий формат українського телебачення може бути використаний для того, щоб надалі обмежувати свободу слова в Україні.