ua en ru

У ПАРЄ не виключають санкції проти Росії за відмову від сплати внеску до Ради Європи

У ПАРЄ не виключають санкції проти Росії за відмову від сплати внеску до Ради Європи Фото: ПАРЄ (assembly.coe.int)

Росія не виплатила ПАРЄ 11 мільйонів євро

Російську Федерацію можуть тимчасово позбавити членства в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) за несплату членських внесків до Ради Європи. Про це повідомляє DW.

Спікера Державної думи РФ В'ячеслав Володін заявляв, що Росія заблокувала виплату в бюджет РЄ з 2017 році в сумі близько 11 млн євро. Це означає, що вже в липні РФ повинна перерахувати пеню з цієї суми в рахунок свого боргу.

Повідомляється, що якщо країна, за винятком надзвичайних обставин, продовжує злісно не дотримуватися своїх фінансових зобов'язань перед РЄ, протягом двох років не сплачуючи всю суму вкладу або його частину, Комітет міністрів може застосувати до порушника санкції. Вони передбачають позбавлення країни права бути представленою в Комітеті міністрів і в ПАРЄ на період, протягом якого сплачувалися внески, що фактично є тимчасовим виключенням країни з лав РЄ. Про

В прес-службі ПАРЄ зазначили, що поки що Комітет міністрів оцінює наслідки рішення Росії призупинити виплати в бюджет РФ. "На сьогоднішній день не можна сказати, коли і яка інформація із зустрічей Комітету міністрів з цього приводу буде оприлюднена", - уточнили в СЕ.

Наголошується, що згідно з правилами фінансового регулювання діяльності РЄ, країна, яка не перерахувала вчасно необхідної суми, повинен платити щомісячну пеню в розмірі 0,5 процента від суми, необхідної для оплати, протягом наступних шести місяців, а після цього - один відсоток від заборгованості.

Нагадаємо, раніше РФ призупинила виплату внеску в СЕ за 2017 рік у зв'язку з відстороненням російських парламентаріїв від участі в майбутньому затвердження в ПАРЄ високих посадових осіб.