ua en ru

Парубій прогнозує, що під час розгляду Радою медреформи "буде дуже гаряче"

Парубій прогнозує, що під час розгляду Радою медреформи "буде дуже гаряче" Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

Реформу підтримують БПП, НФ і "Самопоміч"

Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій прогнозує, що під час розгляду парламентом медичної реформи "буде дуже гаряче". Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Фокус".

"Нинішню ситуацію у медицині міняти треба точно. Ще в першому читанні реформи її проходження далося з великими труднощами... Зараз ситуація така: є три фракції, які підтримують реформу, - Блок Петра Порошенка, "Народний фронт" і "Самопоміч". Математично голосів повинно вистачити. Але у ряду мажоритарників у цих фракціях є серйозні зауваження. Тому проводиться внутрішньофракційна робота. Добре, що поправок до другого читання менше, ніж по судовій реформі, але "Батьківщина" і Опозиційний блок напевно будуть наполягати на їх розгляді, так що в залі буде дуже гаряче", - зазначив глава ВР Андрій Парубій.

Нагадаємо, раніше спікер заявив, що медична реформа викличе найбільші дискусії у Верховній Раді України. "На наступному тижні ми переходимо до розгляду останньої з масштабних реформ - це медична реформа, яка викличе, можливо, найбільші дискусії з усіх реформ", - зазначив Парубій.