ua en ru

Парубій прогнозує обрання нового складу ЦВК в найближчі тижні

Парубій прогнозує обрання нового складу ЦВК в найближчі тижні Фото: Андрій Парубій, голова Верховної ради України (rada.gov.ua)

Спікер ВР виступає за якнайшвидше реформування всієї виборчої системи

Обрання нового складу Центральної виборчої комісії може відбутися в найближчі тижні. Про це сьогодні в ході конференції з питань реформ в Україні, заявив спікер Верховної Ради Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Перед нами стоїть важливе завдання - створення нової Центральної виборчої комісії і я вважаю, що це цілком в логіці цієї масштабної виборчої реформи, яку ми теж почали в Парламенті... станом на сьогодні зареєстровано 4,4 тис. правок до нього і, звичайно, розгляд цього Кодексу (новий Виборчий кодекс) займе свій час і буде непростий дискусією в Парламенті, але вважаю, що крок, який ми зробили - це дуже важливий крок з реформування всієї виборчої системи... Я сподіваюся, що вже в найближчі тижні, після проходження спеціальної перевірки кандидатів в члени ЦВК, ми зможемо на Верховній Раді України оновити і обрати новий склад ЦВК", - заявив Парубій.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, голосування за призначенням нового глави Національного банку України (НБУ) та складу Центральної виборчої комісії (ЦВК) може відбутися в останню неділю лютого.