ua en ru

Парубій пропонує в четвер першим ділом розглянути закони про енергоринку та НКРЕКП

Парубій пропонує в четвер першим ділом розглянути закони про енергоринку та НКРЕКП Фото: Парубій пропонує почати засідання ВР у четвер з розгляду законів про ринок електроенергії та НКРЕКП

Консультації щодо відповідних законів були продовжені через ризик нестачі голосів

Голова Верховної Ради України (ВРУ) Андрій Парубій запропонував народним депутатам розпочати ранкове засідання парламенту у четвер, 14 липня, з розгляду проектів законів про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (реєстр. ном. 2966Д) та про ринок електричної енергії України (реєстр. ном. 4493). Про це він заявив сьогодні під час погоджувальної ради керівників фракцій і голів комітетів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Давайте домовимося у цей четвер, давайте мобілізуємо усе, що ми маємо, давайте з них почнемо, власне. Це фундаментальні системоутворюючі закони", - заявив Парубій.


Голова ВРУ також зазначив, що відповідні проекти вже стояли у порядку денному парламенту напередодні, однак він не ставив їх на голосування через відмову деяких фракцій брати участь у голосуванні.

"У мене було два вибори: піти на розгляд і завалити, інше - лишити час для консультацій", - додав Парубій.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд Києва має розглянути позови, подані Юлією Тимошенко проти уряду і НКРЕКП, протягом 1 місяця.