ua en ru

Суд повинен розглянути позови "Батьківщини" проти тарифних рішень протягом 1 місяця

Суд повинен розглянути позови "Батьківщини" проти тарифних рішень протягом 1 місяця Фото: Юлія Тимошенко

Окружний адміністративний суд Києва має розглянути позови, подані Юлією Тимошенко проти уряду і НКРЕКП, протягом 1 місяця, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Як пояснив керівник юридичної служби партії "Батьківщина" Микола Титаренко, процедура передбачає, що в день реєстрації автоматизована система документообігу суду має розподілити зареєстрований позов на суддю.

Не пізніше, ніж на наступний день, суддя повинен отримати справа для ознайомлення. Протягом трьох робочих днів суддя повинен вирішити питання щодо відкриття провадження у справі.


"Враховуючи, що Юлія Тимошенко подала і зареєструвала позови 23 червня, а також беручи до уваги велику кількість вихідних днів у зв'язку з Днем Конституції, суддя повинен винести рішення щодо відкриття провадження не пізніше 29 червня, в наступну середу", – зазначив юрист "Батьківщини".

Після рішення про відкриття провадження, згідно Кодексу адміністративного судочинства (КАС) справа має бути розглянута протягом 1 місяця, тобто до 29 липня 2016 року.

Разом з тим, КАС передбачає, що в крайніх випадках термін розгляду справи може бути продовжений ще на місяць.

У поданих позовах Юлія Тимошенко просить суд скасувати як незаконні рішення:

1. Кабінету міністрів щодо скасування т.зв. "соціальних" норм споживання газу і встановленню єдиної ціни на рівні 6879 грн. за тис. куб. м. газу.

2. Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ) щодо підвищення тарифів на центральне опалення і гаряче водопостачання.