ua en ru

Парубій підписав постанову про підвищення зарплат народним депутатам

Парубій підписав постанову про підвищення зарплат народним депутатам Фото: спікер парламенту Андрій Парубій

Вже у вівторок, 1 листопада, депутати будуть голосувати за скасування постанови

У понеділок, 31 жовтня, голова Верховної Ради України Андрій Парубій підписав постанову "Про висновки і пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2017 рік" (5000-П). Документ, зокрема, містить доповнення про підвищення зарплат народним депутатам. Про це повідомляється на сайті Верховної Ради України.

Як повідомив голова ВР, він не підписував документ до тих пір, поки не було погоджено з керівниками фракцій і не зареєстровано нову постанову, якою можна скасувати пункти 3 і 4 постанови 5000-П (саме в них говорилося про коригування заробітних плат парламентарів).

"Сьогодні підготовлено зміни до постанови. Ці зміни підписав я особисто, підписали майже всі голови фракцій: і Гринів, і Бурбак, і Ляшко, і Березюк, і Москаленко, і голова бюджетного комітету. Після того, як були підписані пропозиції про зміни, маючи повну гарантію, що зміни відбудуться, я підписав попередню постанову, оскільки неможливо вносити зміни в постанову, якщо вона ще не підписано", - пояснив голова парламенту.

Він також додав, що очікує ухвалення змін в постанову про підвищення депутатської зарплати вже завтра, у вівторок.

"Такий юридичний шлях, і він є найбільш вірний", - зазначив Парубій.

Нагадаємо, раніше Парубій розповів, що ряд нардепів просив його не відмовлятися від підвищення зарплат.