ua en ru

Парубій розповів, що ряд нардепів просив його не відмовлятися від підвищення зарплат

Парубій розповів, що ряд нардепів просив його не відмовлятися від підвищення зарплат Фото: ряд нардепів просив Парубія не відмовлятися від підвищення зарплат

Спікер заявив про необхідність створення незалежного органу для впорядкування зарплат

Ряд парламентарів звернулися до спікера Верховної Ради України Андрія Парубія з проханням не скасовувати заплановане підвищення заробітних плат нардепам з 1 листопада 2016 року. Про це він заявив в ході засідання погоджувальної ради ВР, передає "112 Україна".

"Ідея підняття зарплат не взялася нізвідки. Є багато молодих народних депутатів, які дуже віддано і аргументовано її відстоюють. Я не популіст, я вважаю, що зарплата чиновників, депутатів повинна бути високою і це головний шлях до антикорупції", - сказав голова парламенту.

"Я близько двох годин говорив в понеділок з молодими депутатами. Був (Олексій) Мушак від" Блоку Петра Порошенка ", (Іван) Крулько від" Батьківщини ", (Альона) Шкрум, (Ігор) Луценко від" Батьківщини ", і вони мене переконували, що повинна бути піднята зарплата і постанова не потрібно міняти ... Ми повинні працювати над тим, щоб у нас був незалежний орган, який зможе рекомендувати загальну систему впорядкування зарплат", - додав Парубій.

Нагадаємо, раніше Парубій повідомив, що над реформою Верховної Ради працюватиме спеціальна робоча група, створити яку було вирішено за результатами роботи з європейськими депутатами.