ua en ru

Парубій: на дестабілізацію на травневі свята були витрачені величезні кошти

Парубій: на дестабілізацію на травневі свята були витрачені величезні кошти Фото: Андрій Парубій

Парубій послався на свої джерела

Для того, аби дестабілізувати ситуацію в Україні під час травневих свят, Російська Федерація виділяла кошти, які дорівнюють десятиденним бюджетам невеликих міст. Про це 10 травня під час засідання погоджувальної ради заявив Голова парламенту Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ці дні російський агресор використовує для того, щоб максимально дестабілізувати ситуацію в нашій країні... У мене була інформація із спеціальних джерел, що були вкладені величезні кошти... щоб на травневі свята організувати дестабілізацію в ряді регіонів України... По тих матеріалах, які я отримую, бюджети невеличких російських міст на 10 днів були виділені у деякі міста для того, щоб там дестабілізувати ситуацію", - повідомив спікер ВРУ.


"Те, що цього року правоохоронні органи не дали можливості провокаторам і спецслужбам Росії проводити черговий етап плану по дестабілізації в Україні - це свідчить про найвищий рівень наших правоохоронних органів",- зазначив Парубій.

Відповідну заяву голова парламенту зробив у відповідь на скарги голови фракції "Опозиційного блоку", за словами якого радикали намагалися завадити ветеранам брати участь у святкових заходах 9 травня.

Нагадаємо, з 28 квітня співробітники Державної прикордонної служби відмовили у в'їзді в Україну більше сотні громадянам Російської Федерації.