ua en ru

Парцхаладзе: В Україні з 4,5 тис. "недобудов" близько 1 тис. - житлові будинки

В Україні сьогодні близько 4,5 тис. недобудованих об'єктів, з яких близько 1 тис. - житлові будинки. Про це на сьогоднішньому форумі "Як уникнути будівельних афер?" заявив голова ради директорів Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе, передає кореспондент РБК-Україна.

"4,5 тис. дійсно сьогодні "недобудов", але з них 1,5 тис. - це приватні будинки, близько 2-х тис. - це комерційна нерухомість і решта - це житлова нерухомість, багатоквартирні будинки. У приблизно 800 об'єктів є проблемна ситуація", - заявив Парцхаладзе.

Він зазначив, що не на всіх проблемних об'єктах будівництво не було завершено в результаті шахрайства, на деякі компанії вплинула фінансова криза і непрофесіоналізм.

Раніше повідомлялося, що Конфедерація будівельників Україна має намір вже через два місяці спільно з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства запропонувати парламенту ухвалити закон, розроблений Конфедерацією будівельників України спільно з громадськістю, який стане на заваді виникненню в Україні недобросовісних будівельних компаній, які не виконують свої зобов'язання перед інвесторами.