ua en ru

Парцхаладзе: Київська область буде лобіювати появу IKEA в Україні

Київська область буде лобіювати появу IKEA в Україні. Про це повідомив на прес-конференції перший заступник голови Київської ОДА Лев Парцхаладзе.

"Облдержадміністрація відправила свої пропозиції IKEA. Ми також намагаємося вплинути на позицію керівництва компанії і через посольство Швеції в Україні", - сказав він.

За його словами, на думку власників бренду впливає негативний досвід при попередній спробі зайти в Україну. У 2005 році компанія не домовилася з київською владою про виділення земельної ділянки. Пізніше повідомлялося про намір відкриття в Одесі.

Київська область буде намагатися все ж переконати власників IKEA щодо українського ринку.

"По IKEA інвестори будуть орієнтуватися щодо справ в Україні. Бо це лакмусовий папірець. Якщо IKEA або, наприклад, McDonald's, Metro заходять, то вони змінюють ставлення інвесторів", - вважає чиновник.

Він підкреслив, що IKEA, заходячи в нову для себе країну, готова до 40% продукції виробляти в ній.

"Цій компанії не вигідно все ввозити. Вони вважають, що вагому частину продукції краще виробляти на місці за шведським технологій. А для нас це означає додаткові робочі місця", - каже він, зазначаючи, що рано чи пізно обласній владі вдасться схилити власників IKEA на свою сторону: "Хоч обнадійливих новин зі Швеції немає, ми продовжимо наші зусилля. Як відомо, вода камінь точить. Будемо стукати, поки вони не відгукнуться", - заявив політик.