ua en ru

Партія регіонів намагається взяти під свій контроль Київ, - нардеп.

Партія регіонів намагається остаточно узурпувати владу, взявши під свій контроль столицю України. Про це заявив член парламентської фракції БЮТ, міністр регіональної політики і розвитку опозиційного уряду Володимир Бондаренко, коментуючи проект нового закону «Про столицю», розроблений урядом Миколи Азарова, повідомляє прес-служба БЮТ.

Новою редакцією, зокрема, пропонується відмова від прямих виборів громадою мера столиці України та призначення голови Київської міськдержадміністрації Президентом.

«Партія регіонів в Києві не має належної підтримки, тому кандидат від цієї політичної сили ніколи не стане мером. Усвідомлюючи це, ПР почала думати, як заволодіти Києвом, тому з'явився саме такий проект закону, який, у разі його ухвалення, допоможе поставити у столиці свого», - сказав В.Бондаренко.

Він наголосив, що зміни, які ініціює ПР, є абсолютно неконституційними і незаконними. «Конституційний суд України (КСУ) ще за часів, коли мером Києва був Олександр Омельченко, дав чітке роз'яснення: Президент призначає головою столичної адміністрації того, кого кияни вибрали мером», - нагадав депутат.

Втім, підкреслив парламентар, «з огляду на останні події в КСУ, а саме - визнання коаліції «тушок», суд може просто закрити очі на всі порушення, і киянам насильно привезуть мера з Макіївки чи Єнакієва».