ua en ru

Партія "Сила і честь": свіжий рейтинг на парламентських виборах 2019

Партія "Сила і честь": свіжий рейтинг на парламентських виборах 2019 Колаж РБК-Україна

Партія Ігоря Смешка "Сила і честь" у передвиборних рейтингах набирає від 2,5% до 4,4%

Політична партія "Сила і честь" візьме участь у виборах до Верховної ради 2019. Останні новини, рейтинги політсили і актуальні дані соцопитувань - в матеріалі РБК-Україна.

Список партії "Сила і честь"

В першу десятку списку партії увійшли:

  1. лідер партії Ігор Смешко,
  2. депутат від "Самопомочі" Олена Сотник,
  3. глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров,
  4. депутат від "Самопомочі" Іван Мірошниченко,
  5. екс-начальник Генерального штабу Володимир Замана,
  6. вчена Ольга Романюк,
  7. колишній співробітник Нацбанку Андрій Гайдуцький,
  8. депутатом від "Самопомочі" Ірина Сисоєнко,
  9. один із засновників управління "К" в СБУ Володимир Тимошенко,
  10. митник Анатолій Макаренко.

Рейтинг партії "Сила і честь" на парламентських виборах 2019

Опитування 6-10 липня

Соціологічне опитування було проведено групою "Рейтинг" у період 6-10 липня 2019 року серед 2 тис. респондентів по всій Україні. За результатами, партія "Сила і честь" має 3,6% підтримки респондентів (серед тих, хто визначився і точно йде на вибори). Лідерами рейтингу є "Слуга народу" (47%), "Опозиційна платформа - За життя" (11,6%), "Європейська солідарність" (8,2%), "Голос" (6,6%), "Батьківщина" (6,4%).

Опитування 25 червня-7 липня

КМІС провів дослідження електоральних симпатій українців з 25 червня по 7 липня. Партія Ігоря Смешка "Сила і честь" в рейтингу набрала 4,1% підтримки опитаних. Лідируючу позицію займає "Слуга народу", на другому місці - "Опозиційна платформа - За життя", також 5% прохідний бар'єр долає "Європейська солідарність" та ВО "Батьквщіна".

Які партії проходять до парламенту: рейтинг

Соцопитування 28 червня-4 липня

В опитуванні від Українського інституту соціальних досліджень ім. Яременка і Центру "Соціальний моніторинг" за період 28 червня - 4 липня партія "Сила і честь" отримала 2,5% голосів. Лідером рейтингу стала партія "Слуга народу" (41,6%). Більше 5% набрали "Опозиційна платформа - За життя" (13,7%), "Європейська солідарність" (8,5%), "Батьківщина" (7,7%), "Голос" (7,5%).

Соцопитування 29 червня-3 липня

За даними дослідження групи "Рейтинг" від 29 червня - 3 липня, рівень підтримки партії Ігоря Смешка "Сила і честь" склав 3,8%. Перша п'ятірка лідерів виглядає наступним чином: "Слуга народу" (42,3%), "Опозиційна платформа - За життя" (13,4%), "Європейська солідарність" (8,3%), "Голос" (7,2 %) і "Батьківщина" (7,2%).

Соцопитування 13-23 червня

Соціологічна група "Рейтинг" у період 13-23 червня провела передвиборне опитування на замовлення Міжнародного Республіканського Інституту (IRI). Партія "Сила і честь" набрала 4% голосів респондентів (серед тих, хто піде на вибори і визначився, за кого голосувати), чого не достатньо для подолання прохідного бар'єру. Перше місце в рейтингу у "Слуги народу". В Раду також можуть пройти партії: "Опозиційна платформа - За життя", "Голос", "Європейська солідарність", "Батьківщина".

Социологи обнародовали еще один рейтинг партий перед выборамиОпитування 13-20 червня

Партія Ігоря Смешка отримує 5,2% підтримки українських виборців за даними соцопитування "Демініціатив" і Центру Разумкова. Такий результат дозволить "Силі і честі" потрапити в парламент IX скликання.

Опитування 20-24 червня

Партія "Сила і честь" набирає 3,4% голосів на майбутніх виборах. Про це свідчать дані опитування групи "Рейтинг".

Опитування 13-21 червня

За даними опитування "Соціального моніторингу" і Українського інституту соціальних досліджень ім. Якименко, "Силу і честь" підтримують 4,4% виборців. Дані свідчать про те, що партія Смешко не зможе подолати п'ятивідсотковий бар'єр.

Партія "Сила і честь": свіжий рейтинг на парламентських виборах 2019

Опитування 8-12 червня

За "Силу і честь" готові віддати свої голоси 4,1% опитаних українців. Таким чином, партія Смешко розташувалася на шостому місці в рейтингу партій перед виборами в Раду.

Партія "Сила і честь": свіжий рейтинг на парламентських виборах 2019

Опитування 6-9 червня

Згідно з результатами опитування соцгрупи "Рейтинг", "Сила і честь" на дострокових парламентських виборах може набрати 4,3% голосів. Цього не достатньо для того, щоб подолати прохідний бар'єр.

Партія "Сила і честь": свіжий рейтинг на парламентських виборах 2019

Опитування 26 травня-7 червня

Згідно з опитуванням КМІС, партія "Сила і честь" не подолала необхідний для проходження в Раду п'ятивідсотковий бар'єр. За політсилу готові проголосувати 3,8% виборців.

Партія "Сила і честь": свіжий рейтинг на парламентських виборах 2019

Опитування 29 травня-3 червня

За даними опитування групи "Рейтинг" партій Смешка "Сила і честь" в рейтингу партій перед виборами займає шосте місце. Партія не подолала п'ятивідсотковий бар'єр, рівень підтримки складає 4,3%.

Партія "Сила і честь": свіжий рейтинг на парламентських виборах 2019

Опитування 16-21 травня

За результатами дослідження соціологічної групи "Рейтинг", політична партія "Сила і честь" на майбутніх виборах до Ради може отримати 5,1% голосів (серед тих, хто має намір йти на вибори і визначився за кого голосуватиме). Серед усіх опитаних рівень підтримки даної партії складає 3,8%.

Таким чином, в загальному передвиборчому рейтингу "Сила і честь" займає 5 місце і має шанси подолати прохідний бар'єр у парламент нового скликання.

Рейтинги партій на виборах до Верховної Ради 2019

Рейтинги партій на виборах до Верховної Ради 2019 (фото: ratinggroup.ua)

Найбільше число прихильників партії - серед виборців, які проживають в центральних (5%) та західних областях України (4%). У східному регіоні за "Силу і честь" готові голосувати 3% опитаних.

Історія партії, лідер і діяльність

Політична партія "Сила і честь" була зареєстрована в грудні 2009 році. З моменту заснування її головою є Ігор Петрович Смешко.

До створення партії Смешко очолював Всеукраїнську громадську організацію "Сила і честь" (СІЧ), до складу якої входили військовослужбовці, співробітники силових відомств, ветерани військових дій, фахівці в галузях економіки, науки, освіти, медицини і т.д.

Сам Ігор Смешко має звання генерал-полковника, працював військовим аташе в США і Швейцарії, з 2003-го по 2005 керував Службою безпеки України. Був членом Координаційного комітету по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю, радником президента України, головою Комітету з питань розвідки при президенті Петрі Порошенко.

Смешко брав участь у президентських виборах 2019 і посів 6-е місце з 6,04% голосів.

Лідер партії Ігор СмешкоЛідер партії Ігор Смешко (фото: facebook.com/sylaichest)

У програмі партії "Сила і честь" позначено, що головними завданнями політсили є формування моральної і чесної влади, сприяння забезпеченню високого рівня добробуту населення, економічному прогресу і розвитку всіх форм власності, забезпечення соціальної справедливості, створення розгорнутої програми соцзахисту населення і т.д.

Результати на парламентських виборах 2014 року

На парламентських виборах 2014-го партія "Сила і честь" брала участь під керівництвом генерала Олександра Кіхтенка. Ігор Смешко під час виборчої кампанії вже працював в Комітеті з питань розвідки, тому не зміг очолити партійний список, але залишався ідейним лідером політсили.

Всього від партії було зареєстровано 72 кандидати, серед яких: заступник голови СБУ, генерал-лейтенант юстиції Микола Обиход, лікар, вчений-академік Юрій Антипкін, дипломат Петро Шаповал та ін.

За результатами виборів 26 жовтня 2014 року, "Сила і честь" набрала 13 549 голосів (0,08%) і не змогла подолати прохідний 5% бар'єр до парламенту VIII скликання.