ua en ru

Партія регіонів вимагає від опозиції не перетворювати Україну на полігон бойових дій

Чинна влада різко відреагувала на заяву представників опозиції про створення "народної ради". Про це йдеться в заяві, опублікованому на офіційному сайті фракції Партії регіонів.

Текст даної заяви подано нижче:

Складається враження, що миротворчі ініціативи Партії регіонів не знаходять відгуку в опозиційних лідерів - ті продовжують реалізовувати свій брудний сценарій із силового захоплення влади.

Черговим кроком опозиції до цієї жаданої мети стало "створення" так званої народної ради, передача їй законодавчих функцій національного парламенту. Грубо зневаживши конституційні норми, купка опозиціонерів не тільки сама проголосила себе вищим органом законодавчої влади, а й пішла у своєму революційному запалі значно далі - надала собі право вносити зміни до Конституції України, прибрала до рук функції Центральної виборчої комісії, приступила до формування опозиційних органів влади на регіональному та місцевому рівнях. У ситуації, що склалася, фракція Партії регионів має право дати правову та політичну оцінку таким діям опозиції, яка явно загралася, застерегти заблудлих колег по парламенту від провокаційних кроків і дій, що можуть призвести до серйозних наслідків. Якими б демократичними не були заклики, скільки б представники опозиції не посилалися на волю майдану або чергового (якогось там за рахунком) віче, такі дії мають однозначне і категоричне трактування у міжнародній правовій практиці, кваліфікуються як спроба дежавного перевороту. При цьому вважаємо блюзнірським і аморальним, коли свої антиконституційні потуги, немов фіговим листком, опозиціонери намагаються прикрити "волею народу".

Ви сильно помиляєтесь, якщо вважаєте, що ваш екстремістський шабаш підтриує весь народ України. Ви сильно помиляєтеся, якщо сподіваєтеся схвальним гулом майдану легітимізувати захоплення законодавчої влади.

Усі розсудливі люди зовсім не вважають ваших прихильників, озброєних залізними ланцюгами і кийками, борцями за демократію. Як би не намагалися "облагородити картинку" ЗМІ, що прислуговують вам, наші виборці все називають своїми іменами. Молодиків, які влаштовують погроми, вони вважають бандитами.

Політиків, які прагнуть незаконним способом оголосити себе владою, вони називають самозванцями. Один із лідерів майдану вже пообіцяв організувати новий "наступ", похід, нову атаку, якщо його ультимативні вимоги не будуть виконані. Вважаємо подібні дії опозиціонерів абсолютно безвідповідальними, такими, що не відповідають практиці цивілізованого вирішення політичних конфліктів. Нагадуємо: Україна - не боксерський ринг!

Фракція Партії регіонів вимагає від опозиції не виходити за рамки правового поля, не провокувати нові конфлікти, не підбурювати своїх прибічників до агресії та насильства.

Ми закликаємо опозиційних вождів не вважати себе "великими полководцями" і "стратегами", не перетворювати країну на полігон для запеклих бойових дій, не займатися оголошенням чергових "хрестових походів", не позбавляти країну майбутнього".