ua en ru

Партія регіонів зробила ставку на маргінального політика, - експерт

Глава центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко назвав дуже актуальною ідею створення партії, яка представляла б російськомовне населення і одночасно виступала за об'єднання країни. Так експерт прокоментував нещодавню заяву Сергія Тігіпка про створення нової партії.

"І з точки зору політичної стратегії, і з точки зору ситуації, яка складається після з'їзду ПР і в контексті загострення ситуації на південному сході країни - це правильне рішення. Є потреба того, щоб у південно-східних регіонах з'явилася сила, яка б у цивілізованій, європейській формі представляла регіони, а також інтереси російськомовного населення країни. Партія регіонів віднедавна таке право втратила", - сказав Фесенко.

"Потрібна партія, яка могла б не протиставляти інтереси різних регіонів країни - а об'єднувати їх. Така партія буде дуже затребувана. Її значення буде велике зараз, але ще більше її значення буде після виборів", - вважає політолог.

Фесенко також зазначив поступову маргіналізацію Партії регіонів.

"Партія регіонів, висунувши кандидатом в Президенти Михайла Добкіна, зробила ставку на маргінального політика, який поступається за рейтингом навіть таким політикам як Ляшко, Гриценко. Це принципова помилка батьків-засновників партії, оскільки може призвести до маргіналізації Партії регіонів", - сказав політолог. При цьому він не виключив розкол ПР, зазначивши, що ряд регіональних відділень ПР нещодавно виступив проти рішень центрального апарату партії.

"У цій ситуації Тігіпко представляє цивілізовану силу, а в ролі розкольників, як це не парадоксально звучить, виступають представники Партії регіонів", - підкреслив Фесенко.