ua en ru

Партія регіонів пропонує заборонити ревізію пільгового оподаткування аграріїв до 2018 р

У Партії регіонів пропонують заборонити ревізію пільгового оподаткування аграріїв до 2018 р. Відповідний законопроект зареєстрований у Верховній Раді нардепом від Партії регіонів Олегом Царьовим, повідомляє радіо "Свобода".

Автор вказує на те, що перегляд системи оподаткування агропромислового комплексу може зокрема призвести до погіршення інвестиційного іміджу України. Раніше про намір переглянути податкові пільги заявили в уряді: у Міндоходів повідомили про можливість запровадження для аграріїв семивідсоткового ПДВ.

"Можна вдвічі-втричі завищувати урожайність, організовувати фіктивну переробку цієї дописаної урожайності. А на цю суму можна знижувати свій податковий кредит і менше платити ПДВ. Цим широко користуються. Сільгосппідприємства почали включати у схеми мінімізації оподаткування", - зазначає Царьов.

Водночас, на думку нардепа, із такими махінаціями варто боротися окремими законами: частково проблему може вирішити, наприклад, законопроект про трансферне ціноутворення. Натомість на тлі порівняно низького обсягу видатків держбюджету на підтримку АПК (за підрахунками регіонала, за останній рік пряма підтримка аграріїв державою скоротилася втричі) податкові пільги можуть гарантувати збереження рентабельності виробництва та конкурентоздатність українських товаровиробників на зовнішніх ринках.

"Всі розмови про те, що ми мінятимемо податкове законодавство - навіть якщо ми його не мінятимемо - заморожують інвестиції, збільшують стурбованість підприємця у час, коли триває посівна кампанія і треба вкладати гроші. Загалом це не йде на користь агробізнесу", - додає парламентар.

Читайте також: Аграрії вимагають від Януковича відмовитися від скасування пільгового оподаткування с/г виробників