ua en ru

Партія регіонів фінансувала діяльність "Правого сектору", - Симоненко

Крайні націоналістичні сили, які були об'єднані на Майдані, фінансував великий капітал Партії регіонів, щоб отримати підтримку в боротьбі з опозицією і продовжити термін перебування Януковича на посаді президента. Про це лідер КПУ Петро Симоненко повідомив в ході зустрічі з представниками Європарламенту в рамках візиту делегації Компартії України в Брюссель.

Політик зазначив, що рушійні сили Майдану, якими були представники партій "Свобода", "УДАР", і "Батьківщина", спочатку отримували фінансування від окремих олігархів, які планували прийти у владу.

"Зараз цей олігарх , який фінансував крайні націоналістичні сили і бандитські угруповання з 2010 року, очолює Дніпропетровську область, прізвище - Коломойський", - заявив Симоненко.

Після цього, за словами лідера КПУ, діяльність націонал-фашистських організацій фінансував великий капітал Партії регіонів.

"У Партії регіонів була мета - взяти собі в союзники на вибори президента вкрай праву профашистську організацію, щоб, враховуючи розкол у суспільстві, вирішити питання про другий термін перебування Януковича на посаді президента", - зазначив він.

За словами Симоненка, Партія регіонів фінансувала і діяльність "Правого сектора" на Майдані.

"В "Правий сектор" входять вкрай праві радикальні сили: УНА-УНСО, "Тризуб" і "Патріоти України". Ці сили самі по собі не представляли інтересу, тому їх об'єднали на Майдані, їх фінансували і планували використовувати в боротьбі за владу між двома олігархічними угрупуваннями: тоді при владі була Партія регіонів, а опозицію представляли "УДАР", "Свобода" і "Батьківщина", - додав лідер КПУ.

Він підкреслив, що події, що відбулися на Майдані - це не революція, а зміна декорацій, коли замість одних олігархів до влади прийшли інші.